Stránky

17 augusta 2007

Austrália...

Rubrika je vo fáze koncipovania...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::




Vtedy som sa rozhodol...

Tu zavesím klobúk...





.................................................................................................................................................................




Zábava

v Slovenskom dome...
(rok 1987)






......................................................................................................................






















Božka a Janka

na krojovej zábave...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::










::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
































::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::













::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::









































Bude mäska.
Krajania Vlado Peška a Paľko Sládeček „sa ihrajú na mäsiarov“, odohralo sa to na Kulíkovej farme. Sám býček nebol nič zvláštne. 300 kg. Teliatko druhu Angus, ktoré pestujeme pre tržisko v Japonsku. Majú vynikajúce „mramorové“ mäso a chuťove sa im sotva niekto vyrovná. Možno len Short horn, alebo Wagyu. Okolo nich behajú psíkovia Boby a Belka.
Tak „zabíjačka“ nás trvala 16 hodín, lebo okrem býčka, zabili sme aj brava (asi 150 kg.) a bolo potrebné narobiť aj klobásky. Pravé petrovské, rovno z Mathoury. Kulen sme nerobili, lebo to už nie je klobása (ani hrubá), lež hrubšie posekaná zmes, trochu pikantnejšia a nadiata do mechúra. (Vysvetlivku na „Kulen“ si najdete v etymologickom slovníku.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára