Stránky

01 októbra 2007

Kruh labužníkov 5

Gaštanová polievka. Pripraviť si: 30 g. masla, 2 strúčky cesnaku, trochu na tenko pokrájanej slaniny (asi 10 dkg.), Pór rozštvrtiť (po dĺžke), 375 g. očistených a posekaných gaštanov, 1 zemiak drobnejšie pokrájaný, 0.5 l. slepačieho vývaru, trochu materinej dúšky, asi 1 dl. kyslej smotany, 2 lyžice brandy / cognac, vinjak... trochu pasekanej pažítky (na garnírovanie). Pracovný postup: Na väčšej rajnici rozpusť maslo, pridaj cesnak, posekanú slaninku, pór a smaž asi 3 min. alebo kým pór nezmäkne. Pridaj gaštany, zemiak, odvar a materinu dúšku. Nechaj zovrieť. Zníž vrenie, prichlop a na jemnom ohni nechaj vrieť vyše pol hodiny, kým gaštany nezmäknú. Odstav a na „food processor“/ blender všetko zmiešaj. Zmes daj znovu na oheň a primiešaj smotanu a brandy. Dodaj „Vegetu“ - sušenú zeleninu, soľ, korenie... všetko posyp rozsekanou pažítkou a podávaj. Dobrú chuť...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára