10 pravidiel zdravej výživy
*** 1. Deň začínať šťavnatým ovocím. 2. Aspoň jedna porcia šalátu denne. 3. Orechy a semená – hlavný zdroj bielkovín. 4. Tuky v malom množstve, neohrievané, pridávame až do hotového jedla. 5. Tekutiny od 1,5 – 3 litra/deň, nie chladné ani horúce, nie počas jedla ani po jedle. 6. Konzumácie jedla je len pri pocite hladu, nie pri bolestiach, fyzickom a psychickom strese, pri únave a pri horúčkovitých stavoch. 7. Vylúčiť z konzumácie produkty s obsahom purínových látok, ako je káva, čaj, kakao, mäsové bujóny, všetky rafinované a priemyselne vyrobené potraviny, alkohol, cigarety. 8. Prirodzená surová, rastlinná strava, jednoducho pripravená, správne kombinovaná, dobre prežutá a premiešaná so slinami najlepšie zabezpečí organizmus potrebnými látkami, ľahko sa trávi a pomáha dôkladnému využitiu živín. 9. Pri konzumácii varenej stravy dbať, aby 1/3 bola zastúpená potravinami surovými. 10. Krátko trvajúci pôst, 24-48 hodín je najspoľahlivejšou cestou prevencie, liečby a celkového ozdravenia organizmu.
Zdroj: TS-FitServer
***
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára