::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Vtedy som sa rozhodol...
Tu zavesím klobúk...
.................................................................................................................................................................
.................................................................................................................................................................
Zábava
v Slovenskom dome...
(rok 1987)
......................................................................................................................
Božka a Janka
na krojovej zábave...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Bude mäska.
Krajania Vlado Peška a Paľko Sládeček „sa ihrajú na mäsiarov“, odohralo sa to na Kulíkovej farme. Sám býček nebol nič zvláštne. 300 kg. Teliatko druhu Angus, ktoré pestujeme pre tržisko v Japonsku. Majú vynikajúce „mramorové“ mäso a chuťove sa im sotva niekto vyrovná. Možno len Short horn, alebo Wagyu. Okolo nich behajú psíkovia Boby a Belka.
Tak „zabíjačka“ nás trvala 16 hodín, lebo okrem býčka, zabili sme aj brava (asi 150 kg.) a bolo potrebné narobiť aj klobásky. Pravé petrovské, rovno z Mathoury. Kulen sme nerobili, lebo to už nie je klobása (ani hrubá), lež hrubšie posekaná zmes, trochu pikantnejšia a nadiata do mechúra. (Vysvetlivku na „Kulen“ si najdete v etymologickom slovníku.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára