16 apríla 2008

Ako vás slúži...





Ako vás slúži rozum?
Nie ste v prvom štádiu dementie?
Vo vašom meste je „týždeň“, víkend „v zdravom tele, zdravý duch“ a prihlásili ste sa na „Maratón“. Aj vy ste v tom „Maratóne“ a bežíte.
Ste dobrý bežec a predbehnete bežca, ktorý je v poradí druhý. Na ktorom mieste ste teraz?
Odpoveď: Ak si myslíte, že ste na prvom, máte dementiu. Keď predbehnete bežca na druhom mieste, nie ste prvý, ale druhý.
B/ Ak sa vám podarilo predbehnúť posledného bežca, kde ste teraz?
Odpoveď: Ak si myslíte, že ste predposledný, zamyslite sa, lebo ste zase chybili. Kde ste boli pred tým? Po poslednom nebol tam nikto.
.............................................
Viete počitať?
Neberte do ruky ceruzu, kalkulačku, ale počítajte „v hlave“.
Vezmite si číslo 1000 a pridajte ku nemu 40.
Ku tomuto pridajte ďalších 1000 a pridajte 30.
Pripočítajte ďalších 1000 a 20.
Pripočítajte ďalších 1000 a pridajte ešte 10.
Dostali ste 5000? Asi áno, avšak celková suma je len 4100. Ak neveríte, nezmite si ceruzu a papier, kalkulačku a uvidíte.
Dnes vám to nejde. Héj? Možno vám pôjde nasledovné.
Otec Márie je už v pokročilejšom veku. Má päť dcér na vydaj. Prvá sa menuje Nana, druhá Nene, tretia Niny, štvrtá Nono. Aké meno má prvá dcéra?
Ak ste odpovedali Nunu, mýlite sa.
Meno prvej je Mária.
....................
Všade najdeme aj nemého človeka. Aj v tejto dedine bol taký a potrebol zubnú kefku. V obchode sa nejak dohovoril. Tomu obchodníkovi ukazoval, čo si želá. Mykal rukamy, ako keď si umíva zuby a dostal to.
Po ňom na rad prišiel slepý. "Videl čo ten pred nim robil". On si chcel kúpiť slnečné okuliare. Ako tomu obchodníkovi ukáže, čo chce?
Žiadny problém. Povie mu, čo si želá a dostane to.
Tak, ako ste prešli na tomto testovaní?
.........................
Svojho času, v Karibskom mori si vystrájali aj piráti. Bili, kradli, ale keď sem prišli vojnové lode španielov, Britov, hneď aj utekali. Hľadali si vhodný záliv, kam sa ukryjú. Bol tam aj pirátsky kapitáň „Drevená noha“.. Pred vojnovými plachetniciamy utiekol a skryl sa v zálive ostrova Hispaniola, ale beda. Nevedel, že v tomto zálive je veľký rozdiel medzi prílivom a odlivom. Až 6 stôp a jeho loď bola malá. Nad hladinou mal len 4 stopy. Potonula loď?
Ak si myslíte, že áno, mylíte sa, lebo loď bola vždy 4 stopy nad hladinou.
...................................
Jano vstúpil do autobusa, električke... kde už bolo 40 pasažierov. Na prvej zastávke vystúpili traja a nasadli dvaja.
Na nasledovnej vystúpil jeden a nastúpili šiesti.
Na nasledovnej vystúpil jeden a nasadli dvaja.
Konečne, vystúili desiati a nastúpil len jeden.
Kolˇkokrát ten autobus / elktrička zastala?
::::::::::::::::::::::.
V našich lokálnych novinách „Mathoura Matters“, dňa 1. apríla sa zjavil oznam. No, bol to s „bradou“, to poznám ešte z gymnaziálnych rokov, ale predsa mali sme problém. Nikde sa nedovoláš. Telefóny boli „mŕtve“.
Tak stalo sa, či aj ešte trvá (následok hromobitia, záplav...), že telefóny nefungujú. „Telstra“, tunajšia kompánia si nevie poradiť a rozhodli, že musia vymeniť káble a to hneď optické, aby nebol problém a aby sme aj my, v „bushi“ dostali „superhighway“ na internete. Predsa, náš okruh Murray a Womboota.... je väčší, ako bola bývalá ČSFR, ba aj bývalá SFRJ a žije tu aj do 10 tisíc ľudí,... ale hospodársky je silnejší, ako hociktorá menšia krajina v Európe. Pestuje sa tu ryža, hrozno, ovocie, hovädzina, jahniatká.... a do štátnej pokladni sa dodáva vyše 20 miliárd dolárov. Hospodársky veľmi silný kraj. „Bread basket“ Austrálie. Všade irigácia, väčšia plocha, ako Nemcko s Francúzskom dospolu, ale máme smolu. Zabúda sa na nás. Hlavne po stránke najnovšej technológie, v telekomunikáciach. Predsa, nie úplne. Prvého apríla bol tu oznam:
„Prosíme občanov, aby svoje svoje slúchadlá nepoložili späť na aparát, ale ich zabalili do plastického vrecúška, lebo následkom prachových búrok (neviete si predstaviť, ako to vypadá), znečistili sa nám linky. Musíme ich vysávať a tento prach sa môže cestou slúchadla dostať aj do vášho domu. Bezdrôtové telefóny a mobílne telefóny nebudú efektované.
Predstavte si, ale prvého apríla celá Mathoura bola „hluchá“. Nikde si sa nedovolal.
..............................................JK

Žiadne komentáre:

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com