10 októbra 2010

Z receptára...Pečená kozľacia nôžka.10 OKTÓBER 2009

Zverejnené vlani...
[clip_image002[53][6].jpg]
…pripravila B. Kulíková .
.
Suroviny: 1 kozľacia nôžka (asi 2 kg.); 1 – 3 lyžíc olej; 1 lyžica suchý rozmarín; 1 lyžica rasce; 3 strúčky cesnaku; Soľ, čierne mleté korenie, prípadne i „Vegeta“ – na ochutenie; Voda na podlievanie. 8 – 12 malých zemiekov (v šupke); 1 kg. jedlej tekvice („oláska“) pokrájané na asi prst hrubé mesiačiky; 500 g. ružičková kapusta (Brussel sprouts).
[clip_image002[55].jpg]
Postup: Nôžku našpikujeme s cesnakom, potrieme ju olejom, posolíme, pokoreníme, obsypeme rozmarínom a rascou a dáme ju oddychovať aspoň 4 hodiny (alebo cez noc). Rúru predhrejeme na 250°C. Nôžku vložíme do pekáča, prikryjeme a vložíme do rúry, kde sme si teplotu znížili na 180 – 200 °C. Pečieme asi 20 minút. Po 20 minútacvh pridáme do pekáča umyté celé zemiaky a pečieme prikryté ešte asi 10 min. Pekáč vyberieme von. Odkryjeme, pridáme tekvicu, podlejeme s trochu vody a odkrytý ho vložíme do rúry. Pečieme na miernej teplote, do upečenia. Medzičasom si v slanej vode uvaríme ružičkovú kapustu. Upečenú nôžku necháme oddychovať 15 – 20 min. Pokrájame to na úhľadné kúsky a podávame s pripravenou zeleninou. Všetko si polejeme s omáčkou (gravy).
************************************************
************************

Žiadne komentáre:

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com