23 januára 2011

Recept na "petrovskú klobásu".

Recept na "petrovskú klobásu":
1 kg. bravčového mäsa (zo stehna); 16 g. soli 30 g. červenej papriky; trochu rasce (rosť); Máličko čierného korenia; Strúčok cesnaku (rozsekaného, pomletého)...
...takto sa údia Petrovské klobásy...
Pravda, každý gazda má aj svoje "tajomstvá". Medzi tieto môžeme započítať: sladkosť / štipľavosť papriky (americké druhy, ako Cayene, Chily powder... sa nehodia. Majú trpkú chuť), ale "hungarian" (maďarská) paprika je vynikajúca. Dá sa trochu "sladkej", k vôli farbe a štipľavá, k vôli chuti. Aby si klobása zachovala peknú červenú farbu, do zmesy sa dodá máličko sanitry (Sodium Nitrate), alebo trochu prevareného cukru. ...viac...

Žiadne komentáre:

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com