Gaštanová polievka.
Pripraviť si:
30 g. masla,
2 strúčky cesnaku,
trochu na tenko pokrájanej slaniny (asi 10 dkg.),
Pór rozštvrtiť (po dĺžke),
375 g. očistených a posekaných gaštanov,
1 zemiak drobnejšie pokrájaný,
0.5 l. slepačieho vývaru,
trochu materinej dúšky,
asi 1 dl. kyslej smotany,
2 lyžice brandy / cognac, vinjak...
trochu pasekanej pažítky (na garnírovanie).
Pracovný postup:
Na väčšej rajnici rozpusť maslo, pridaj cesnak, posekanú slaninku, pór a smaž asi 3 min. alebo kým pór nezmäkne. Pridaj gaštany, zemiak, odvar a materinu dúšku. Nechaj zovrieť. Zníž vrenie, prichlop a na jemnom ohni nechaj vrieť vyše pol hodiny, kým gaštany nezmäknú. Odstav a na „food processor“/ blender všetko zmiešaj.
Zmes daj znovu na oheň a primiešaj smotanu a brandy. Dodaj „Vegetu“ - sušenú zeleninu, soľ, korenie... všetko posyp rozsekanou pažítkou a podávaj.
Dobrú chuť...
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Super pre vasu firmu
Čítame...
Obsah:
Grecko-rimski hrdinovia 11
(1)
Grecko-rimski hrdinovia 4
(1)
Grécko – rímski hrdinovia(1)
(1)
Grécko – rímski hrdinovia(2)
(1)
Grécko-rimski hrdinovia 7
(1)
Grécko-rímski hrdinovia 3
(1)
Grécko-rímski hrdinovia 5
(1)
Grécko-rímski hrdinovia 6 (Orfeus)
(1)
Grécko-rímski hrdinovia 8
(1)
Grécko-rímski hrdinovia10
(1)
Grécko-rímski hrdinovia9
(1)
Grécko-rímsky panteón... 1
(1)
Grécko-rímsky panteón... 10+
(1)
Grécko-rímsky panteón... 2 - Nymfy a múzy
(1)
Grécko-rímsky panteón... 3
(1)
Grécko-rímsky panteón... 4
(1)
Grécko-rímsky panteón... 5
(1)
Grécko-rímsky panteón... 6
(1)
Grécko-rímsky panteón... 7
(1)
Grécko-rímsky panteón... 8
(1)
Grécko-rímsky panteón... 9
(1)
Autorské práva:
http://Kruhy.blogspot.com
nassinec@gmail.com
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára