11 septembra 2009

Risotto – slepačie, s hubami a zeleným hráškom (taliansky spôsob).

2007_Bozka …pripráva B.Kulíková

Suroviny:

500 g. zeleného hrášku (v pošvách) – tento si olupkáme;

1 lit. (4 šálky) slepačí vývar;

500 ml. (2 šálky) vody;

250 ml. (1 šálka) biele víno;

1+ lyžica olivový olej;

300 g. huby, šampiňónky, pokrájané;

1 stredná cibuľa (150 g.) na drobno posekaná;

1 strúčok cesnaku – na drobno posekaný;

400 g. (2 šálky) ryža „Arborio“, alebo aj iná krátkozrná;

300 g. (2 šálky) uvarené a pokrájané slepačie mäso;

20 g. (1/4 šálky) postrúhaný Parmesan syr;

30 g. (1/4 šálky) postrúhaný údený syr, alebo stačí aj cheddar syr, alebo hociktorý tvrdý syr;

Soľ a korenie na ochutenie;

Posekané petržľanové lístoky na okrášlenie.

Postup práce:

clip_image002

Uvaríme si zelený hrášok, na mäkko.

Slepačí vývar, vodu a víno si zmiešame vo veľkej rajnici. Dáme nech prevrie, prikryjeme ju a udržiavame ju horúcu.

Zohrejeme si polovičku oleja, vo veľkej panvici, popražíme si huby a vyberieme ich von, na tanier.

Do panvice dolejeme zvyšný olej, popražíme cibuľu a cesnak, do mäkka. Pridáme ryžu a za stáleho miešania (drevenou varechou), pražíme ju asi 2 minúty. Zamiešame asi 1 šálku horúci vývar a varíme ďalej, na malom ohni, za stáleho miešania, kým ryža neabsorbuje tekutinu. Zase si pridáme ďalšiu šálku tekutiny a takto, za neustáleho miešania pokračujeme, kým všetok vývar (tekutina) nie je obsorbovaný.

Celý proces varenia trvá asi 30 min. alebo kým nám ryža nie je jemne mäkká.

Do risotta si teraz primiešame uvarený zelený hrášok, huby, slepačie mäso, Parmesan syr a údený syr. Všetko si dobre premiešame. Odstavíme z ohňa, posypeme posekaným petržlenom a podávame.

* Risotto je vhodné aj na prihrievanie v mikrovlnke, no najlepšie chutí hneď po uvarení.

Žiadne komentáre:

V tomto module gadget sa vyskytla chyba

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com