…pripr.B. Kulíková
Ideme variť ?
Pripravíme:
30 g. masla,
2 strúčky cesnaku,
trochu na tenko pokrájanej slaniny (asi 10 dkg.),
Pór rozštvrtiť (po dĺžke),
375 g. očistených a posekaných gaštanov,
1 zemiak drobnejšie pokrájaný,
0.5 l. slepačieho vývaru,
trochu materinej dúšky,
asi 1 dl. kyslej smotany,
2 lyžice brandy / cognac, vinjak...
trochu pasekanej pažítky (na garnírovanie).
Pracovný postup:
Na väčšej rajnici rozpusť maslo, pridaj cesnak, posekanú slaninku, pór a smaž asi 3 min. alebo kým pór nezmäkne. Pridaj gaštany, zemiak, odvar a materinu dúšku. Nechaj zovrieť. Zníž vrenie, prichlop a na jemnom ohni nechaj vrieť vyše pol hodiny, kým gaštany nezmäknú. Odstav a na „food processor“/ blender všetko zmiešaj.
Zmes daj znovu na oheň a primiešaj smotanu a brandy. Dodaj „Vegetu“, soľ, korenie... všetko posyp rozsekanou pažítkou a podávaj.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára