25 októbra 2009

Gaštanová polievka.

2007_Bozka

 

…pripr.B. Kulíková

Ideme variť ?

Pripravíme:

30 g. masla,

2 strúčky cesnaku,

trochu na tenko pokrájanej slaniny (asi 10 dkg.),

Pór rozštvrtiť (po dĺžke),

375 g. očistených a posekaných gaštanov,

1 zemiak drobnejšie pokrájaný,

0.5 l. slepačieho vývaru,

trochu materinej dúšky,

asi 1 dl. kyslej smotany,

2 lyžice brandy / cognac, vinjak...

trochu pasekanej pažítky (na garnírovanie).

Pracovný postup:

Na väčšej rajnici rozpusť maslo, pridaj cesnak, posekanú slaninku, pór a smaž asi 3 min. alebo kým pór nezmäkne. Pridaj gaštany, zemiak, odvar a materinu dúšku. Nechaj zovrieť. Zníž vrenie, prichlop a na jemnom ohni nechaj vrieť vyše pol hodiny, kým gaštany nezmäknú. Odstav a na „food processor“/ blender všetko zmiešaj.

Zmes daj znovu na oheň a primiešaj smotanu a brandy. Dodaj „Vegetu“, soľ, korenie... všetko posyp rozsekanou pažítkou a podávaj.

Žiadne komentáre:

V tomto module gadget sa vyskytla chyba

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com