…pripráva B. Kulíková
Zemiaková polievka s kukuricou.
Suroviny:
6 stredných, očistených a rozštvrtených zemiakov;
1 stredná cibuľa – jemne posekaná;
3 šálky slepačí vývar;
2 lyžice maslo, alebo olivový olej;
400 g. konzerva sladkej kukurice;
850 ml. mlieko;
Soľ a korenie na ochutenie;
Podľa vôle, 200 g. (6 lyžíc) kyslej smotany;
Svieže lístoky koriandera (drobno posekané).
Vä väčšom kastróle spusť si maslo (alebo zohrej olej). Popraž si tam cibuľku – na sklovito, dodaj zemiaky, zalej s vývarom a nechaj prevrieť. Po prevretí, zníž oheň a ďalej var, kým sa zemiaky neuvaria. (Asi 15 min.)
Uvarené zemiaky precedíme cez sitko, polievku si odložíme a zemiaky vymiešame ako na zemiakovú kašu. Takto vymiešané zemiaky a polievku, vrátime do kastróla. Pridáme tam kukuricu a mlieko a všetko privedieme ku miernému vretiu. Ochutíme soľou a korením a podávame.
Na garnírovanie použijeme posekaný koriander a kyslú smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára