30 októbra 2009

Kakaové – čokoládové plásty (oblátky).

clip_image002

Suroviny:

1,25 l. mlieko;

500 g. kryštáľový cukor;

2 balíčky vanilkový cukor (alebo 1 lyžička vanilkovej esencie);

3 lyžice kakao (na varenie);

2 rebierká čokolády (100 g.);

1 lyžička inštantnej kávy (instant coffee – nescafé);

štipku soli (na koniec noža – na zintenzívnenie vône a chuti čokolády);

šťavu z dvoch citrónov;

125 g. neslané maslo;

5 platní plástov (oblátok).

Pracovný postup:

Do väčšieho kastróla dáme cukor zmiešaný s kakaom, zalejeme mliekom a pozorne privedieme do zovretia. Znížime oheň a na malom ohni, za neustáleho miešania s drevenou varechou, varíme do zhustnutia. Pri konci pridáme polámanú čokoládu, kávu, vanilku, štipku soli a varíme, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a masa nezhustne. Keď je plnka (krém) uvarená, zložíme z ohňa a necháme trochu ochladnúť. Do polochladnej plnky pridáme citrónovú šťavu a zase všetko dobre vymiešame. Konečne (do polotepletej plnky) pridáme maslo a zase dobre premiešame. Plnka má byť lesklá a hladká. Ochladnutú masu rozdelíme na štyri časti, natrieme na štyri platne, piatou platňou prikryjeme, niečím zaťažíme a na druhý deň krájame na kosoštvorce. (Diamond cut.)

….pripravila Božena Kulíková

Žiadne komentáre:

V tomto module gadget sa vyskytla chyba

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com